vrijdag 18 januari 2013

Leren voor een toets

School, we kennen het allemaal. Leren, huiswerk maken, toetsweken, saaie leraren, etc. Zelf ben ik bijna klaar met de toetsweek, heb jij ook toetsweek? raak je gestrest door al het leerwerk? of als je gewoon een toets hebt buiten de toetsweek? Ik zal je een paar handige tips geven om te leren voor een toets.

Als je gaat leren ga dan op een rustige plek zitten, je kan wel denken dat je kamer een rustige plek is. Maar dat blijkt niet altijd zo te zijn, je bureau kan rommelig zijn, je kan afgeleid worden van alle dingen die rondom je bureau liggen, dus niet altijd een handige plek.

Ga bijvoorbeeld in de logeer kamer zitten als daar een bureau staat, meestal zijn dat kamers waar niet te veel frutsels liggen. Je kan ook in de keuken gaan zitten er is meestal veel licht in de keuken, als je vader of moeder niet aan het koken is.


Raak je gestrest omdat je niet weet wat je allemaal moet leren op een dag? Maak een planning, via word axel kan je makkelijk en snel een planning maken. Je zet de toetsen in een horizontale lijn boven aan en de dagen dat je wil gaan leren verticaal aan het begin, zo kan je makkelijk je toetsen in plannen en wat je allemaal moet leren voor die dag.

Als je goede punten wil halen hoeft dat niet te zeggen dat je 24/7 met het leren bezig moet zijn. Je kan voor jezelf inplannen welke en hoeveel uren je aan het leren gaat besteden, je kan dus doen dat je bijvoorbeeld van 4 uur tot 5 doet en dan na het eten nog een uurtje.

Leg ook je mobiel, tablet, laptop, etc. aan de kant. Het beste is om ze in een andere kamer te leggen, je raakt er alleen maar afgeleid door. Ook al denk je van niet je gaat toch onbewust kijken op je mobiel op laptop.

Maar het belangrijkste is dat je rustig moet blijven, de toetsweek zijn niet de enige toetsen die je hebt, als je een slecht punt haalt is het niet zo erg want je kan dat punt weer ophalen met de toetsen die je buiten de toetsweek hebt. Ik vind zelf toetsweken overbodig je moet veel leren voor veel vakken die je tegelijkertijd allemaal moet weten, geluk voor jou als je geen toetsweek hebt! :)

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn blog over leren voor een toets, heb je opmerkingen of wil je dat ik over een bepaald iets schijf zet het dan in de opmerkingen hier onder :)


xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten